Koogid

Sidruni-seesamikook

Sidrunitega koogid on mulle alati meeldinud. Hapu lisand röstitud seesamiseemnetest õliga küpsetatud koogile on siin väga õiges kohas. Seesamiõli katsetasin koogi sees täitsa esimest korda ja pean tunnistama, et see on kookides väga põnev kaaslane. Kartsin, et siia võib jääda liigagi intensiivne seesamimaitse, aga pigem jäi seesamit valid õrnalt tunda. Tuleb kindlasti arvestada, et kook jääb peale küpsemist pigem kuivemapoolne, mistõttu niisuta seda mõnusalt sidrunisiirupiga enne kui kreemiga katad.

Kusjuures kellele seesamihalvaa meeldib, siis selle koogi maitsest võid midagi sellesarnast avastada!

Lisaboonusena valmis see kook ka täiesti gluteenivabalt!

Kusjuures Kikkoman röstitud seesamiseemnetest õli, mida koogis kasutasin, sobib ideaalselt ka salatikastmetesse ja erinevatesse vokiroogadesse.

Retsept valmis koostöös Kikkomaniga.

Seesami-sidrunikook

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10

Koostisosad

  • 3 muna
  • 60 g kreeka jogurtit
  • 100 g pruuni suhkrut
  • 2 sidruni mahl
  • 1 sidruni peenelt riivitud koor
  • 70 ml Kikkoman seesamiõli
  • 60 g kreeka jogurtit
  • 225 g mandlijahu
  • 2 sl maisitärklist
  • 2 sl riisijahu
  • 100 g valget sokolaadi
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • Niisutamiseks:
  • 150 ml vett
  • 3 sl suhkrut
  • 2 sl sidrunimahla
  • Kate:
  • 200 g mascarpone kreemjuustu
  • 150 ml vahukoort
  • 1 sl sidrunimahla
  • 1 sl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut

Juhised

1

Vahusta munad suhkruga. Lisa seesamiõli, jogurt, sidrunimahl ja peenelt riivitud koor. Sega omavahel jahud, tärklis ja küpsetuspulber. Haki šokolaad ja lisa kuivainetele.

2

Sega nüüd kuivained munasegu hulka, sega kõik korralikult läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (20 cm). Küpseta 175 kraadises ahjus 40-45 min. Lase jahtuda.

3

Valmista siirup. Selleks kuumuta potis vesi ja suhkur mõned minutid, lõpuks lisa sidrunimahl. Tee hambatikuga koogi sisse augud ja niisuta pintsli või lusika abil kooki siirupiga. Eriti hea tuleb kook siis, kui niisutad seda nii õhtul kui hommikul ja siis serveeridki alles järgmisel päeval.

4

Katte jaoks vahusta omavahel mascarpone ja vahukoor koos suhkrutega. Lõpuks lisa ka sidrunimahl. Määri kattekreem koogile.

5

Kaunista mustikate ja sidruniviiludega!

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri