Koogid

Kohupiima-halvaakook virsikutega

Veidi rustikaalse olemusega hõrk kohupiimakook, mis maitseb tervele perele. Kusjuures soolakasmagusa halvaa ja maheda kohupiima sümbioos siin koogis on lausa sõltuvusttekitavalt maitsev. Kasuta maapähklihalvaad või päevalilleseemnehalvaad, mõlemal juhul jääb väga hea tulemus. Virsikud muudavad koogi mahlasemaks ja kevadisemaks.

PS! Kui pole viitsimist koogile mitut kihti teha, siis piirdu vaid esimese kihiga.

Retsept sündis koostöös Valio Eestiga.

Kohupiima-halvaakook virsikutega

Prindi retsept

Koostisosad

  • Põhi:
  • 150 g halvaad
  • 150 g küpsiseid
  • 75 g Alma võid
  • Täidis:
  • 1.kiht:
  • 600 g Valio vanillikohupiima
  • 200 ml Valio vahukoort
  • 40 g suhkrut
  • 2 sl sidruni mahla
  • 1 tl peenelt riivitud sidruni koort
  • 1 (820 g) virsikukonserv (osa läheb katteks)
  • 5 želatiinilehte
  • 2.kiht:
  • 100 g halvaad
  • 200 g Valio vanillikohupiima
  • 50 ml Alma piima/koort
  • 1 želatiinileht
  • Kate:
  • 50 g halvaad
  • 3 virsikupoolikut

Juhised

1

Purusta halvaa ja küpsised. Sega sulavõiga ja suru saadud mass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja. Lisa vajadusel veel veidi sulavõid kui tundub, et jäi liiga kuiv. Aseta vorm külmkappi.

2

Haki 5 virsikupoolikut väikesteks tükkideks. Tõsta kohupiim, koor ja suhkur kaussi, vahusta kergelt läbi. Lisa ka sidrunimahl ja peenelt riivitud koor. Aseta želatiinilehed 5 minutiks külma vette ligunema. Kuumuta 4 sl virsikukonservi vedelikku keemiseni. Tõsta siis tulelt kõrvale. Pigista želatiinilehed kuivemaks ja lisa kuuma vedelikku hulka. Sega kuni on lahustunud. Lase želatiinisegul paar minutit jahtuda.

3

Vala peene joana kohupiimasegu hulka samal ajal kergelt vahustades.

4

Jaota hakitud virsikutükid koogipõhjale laiali. Vala peale kohupiimakreem ja tõsta külmkappi tarduma.

5

Tee nüüd valmis ka teine kiht. Selleks purusta halvaa peeneks puruks. Sega kohupiim piima või koorega kreemjaks ja lisa halvaapuru. Leota želatiinilehte külmas vees. Kuumuta 2 sl virsikukonservi vedelikku keemiseni. Tõsta siis tulelt kõrvale. Pigista želatiinileht kuivemaks ja lisa kuuma vedelikku hulka. Sega kuni on lahustunud. Lase želatiinisegul paar minutit jahtuda. Lisa siis peene joana kohupiima-halvaasegu hulka ja sega korralikult läbi. Määri kreem esimesele kihile.

6

Lase koogil 3-4 tundi külmkapis tarduda.

7

Puista peale halvaapuru ja kaunista virsikupoolikutega.

PS! Kui sa proovid seda retsepti, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri