Muredad küpsised tatrajahuga on head magusad ampsud neile, kes pelgavad nisujahu ja ka neile, kes lihtsalt armastavad muredaid ja pähklise mekiga küpsetisi.
Eriti tore oli neid küpsiseid valmistada mulle armsas maakodus, kus õnnestus mul mõni aeg tagasi korraks suure linna kära ja müra eest põgeneda..
Hea, et suvi ukse ees ja seal nüüd tihedamini saab aega veeta!
3 dl tatrajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl kardemoni
1/4 tl soola
100 g võid
1 muna
1 tops Jaani keedetud kondenspiima
ca 75 g metspähkleid
Just nõnda tervitab mind minu nummi Vanaisa kööki tulles 🙂 |
Valgeks lubjatud seinad, vanad nõud ja ahjus praksuv tuli on vaid väike osa sellest, mis teeb maal olemise nii rahustavaks:) #chillax #relax |
Sega omavahel tatrajahu, küpsetuspulber, sool ja kardemon. Vahusta toasoe või, muna ja keedetud kondenspiim omavahel kreemjaks massiks. Sega jahusegu sinna hulka ja sega kõik ühtlaseks. Vormi kätega väikesed pallikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru iga küpsisepallikese sisse üks pähkel. Küpseta küpsiseid 180 kraadi juures 7-8 minutit.
2 kommentaari
Terje
juuli 11, 2015 at 2:34 p.l.Aitäh retsepti eest! Väga mõnusad!
Merilin Siimpoeg
juuli 12, 2015 at 6:59 p.l.🙂