Koogid/ Toorkoogid ja vegan maiustused

Munavabad maasika-rabarberi pavlovad

Toit suudab ikka lõpmatuseni üllatada! Veidi guugeldades ja erinevates välismaistes toidublogides ringi tuuseldades sattusin sellise idee peale, kus kasutati pavlova koogikeste beseepesade valmistamiseks tavapärase munavalge asemel hoopis kikerhernevett. Seda sama vett, mis on kikerherne konservis ja mida oleme harjunud lihtsalt kraanikausist alla valama.
Kikerhernevesi toimibki siinkohal täpselt samamoodi nagu munavalge, läheb natuke isegi veel rohkem vahtu ja küpsetatult pole vaja mingit kikerhernemaitset karta. Besee maitseb täiesti tavapäraselt, kuid sobib söömiseks ka neile, kes eelistavad munavaba küpsetisi.
Erinevust märkasin selles, et kui munavalgega tehtud beseepesad püsivad kreemi ja marjadega kaetult paar päeva ilusad ja säilitavad oma vormi, siis kikerherneveega tehtud besee läheb kreemiga kaetult juba paari tunniga üsna pehmeks ning vajub laiali. Seega tuleks neid süüa kohe peale serveerimist!
Kui soovid vegan koogikesi, siis saab beseepesad katta taimse vahukoorega. Mina katsin need vahukoore-toorjuustukreemiga, lisaks kergelt hautatud rabarber ja värsked maasikad.
Kogus: 10-12 tk
Vaja läheb:
175 ml kikerherne konservvett
275 g suhkrut
1 tl valge veini äädikat
2 tl maisitärklist
300 ml vahukoort
300 g maitsestamata toorjuustu
2 tl vanillisuhkrut
1 spl suhkrut
3-4 rabarberivart
maasikaid
Tee nii:
Vahusta kikerhernevesi pehmete vahutippude tekkimiseni. Lisa järkjärgult suhkur ja vahusta kuni tekib tugev vaht. Lõpuks lisa tärklis ja äädikas. Vahusta veel korra läbi kuni on ühtlane tugev vaht ja kõik segunenud. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile lusikaga beseetaina portsud, vormi need lusikaga ilusateks pesadeks ja tee keskele väike süvend.
Küpseta beseepesasid kõigepealt 140 kraadi juures 10 minutit. Seejärel keera ahi 110 kraadi peale ja küpseta veel 50 minutit. Keera ahi kinni ja lase lahtise uksega ahjus veerand tundi jahtuda.
Koori rabarberivarred ja lõika juppideks. Hauta rabarberijuppe vähese vee suhkru, kaneeliga 5-6 minutit ja lase jahtuda. Kreemi jaoks vahusta koor, toorjuust, suhkur ja vanillisuhkur. Täida beseepesad kreemiga ja kata rabarberi ja maasikatega.
Serveeri kohe!
 

PS!
Kui Sa teed neid koogikesi, siis ära unusta pilti teha ja
#koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri