Koogid/ Toorkoogid ja vegan maiustused

Banaani-kohvikook maapähkli-karamellikastmega

Mu vana hea lemmik- magus banaan ja soolane maapähkel! Seekord toorkoogi sees ja koos kohviga.. Tõeliselt mõnus suutäis. Kook sai üle kuhjatud kõrgemalt kui tavaliselt, sest mul käis koogi tegemise ajal külas armas Lisett, kellele meeldib alati kui natuke on ekstra ehk “üle võlli” 🙂

Banaani-kohvikook maapähkli-karamellikastmega

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 1 tund + 3 tundi külmas

Koostisosad

  • Põhi:
  • 6-7 kivita datlit*
  • 4-5 kuivatatud aprikoosi
  • 50 g toortatrajahu
  • 30 g kaerajahu
  • 1 spl kaarobipulbrit
  • 1/4 tl soola
  • 30 ml kookosõli
  • Täidis:
  • 300 g india pähkleid
  • 180 ml kookospiima
  • 100 g kookosõli
  • 2 väikest banaani
  • 50 ml agaavisiirupit
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 1/5 tl soola
  • 2 tl kohvipulbrit
  • Kate:
  • 100 g datleid
  • 50 g soolatud ja röstitud maapähkleid
  • vett
  • kookoshelbeid
  • 1 väike banaan
  • kohvipulbrit
  • maapähklipuru

Juhised

1

Koogi tegemist alusta sellest, et pane india pähklid eelmisel õhtul (või vähemalt 4 tundi enne koogi valmistamist) vette likku.

2

Põhja valmistamiseks haki datlid ja aprikoosid väikesteks tükkideks. Kui kuivatatud puuviljad on väga kuivad, siis leota neid eelnevalt 15 min soojas vees.

3

Sega puuviljade hulka tatra- ja kaerajahu, kaarobipulber, sool ja kookosõli.

4

Sega kõik ühtlaseks massiks ja suru saadud mass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm läbimõõduga) põhja.

5

Pane vorm külmkappi.

6

Täidise valmistamiseks kurna pähklid veest ja tõsta blenderisse. Vala pähklite peale blenderisse ka kookospiim, kookosõli, 1 väike banaan, siirup, sool, kohv ja vanilje.

7

Töötle kõik koostisosad ühtlaseks kreemiks.

8

Viiluta 1 väike banaan ja jaota banaaniviilud koogipõhjale, vala peale täidiseosa.

9

Hoia nüüd kooki umbes 3 tundi sügavkülmas, et see saaks tahkuda.

10

Kreemi jaoks töötle blenderis kuivatatatud datlid ja soolapähklid koos veega mõnusaks kreemiks.

11

Vett lisa järk-järgult täpselt nii palju, kui vedelat kreemi tahad saada.

12

Viiluta nüüd veel üks banaan ja kata kook banaaniviiludega.

13

Nirista peale datli-pähklikreemi.

14

Kaunista kook kookoshelveste, kohviubade ja pähklipuruga.

Notes

*Minu lemmikud on Rimi datlid "Juicy Dates" punases kandilises pakendis, mille leiad köögiviljaletist :)) I love Eco omad, valges pakendis ja kuivatatud puuviljade-pähklite letist on ka täitsa head ja pehmed.

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri