Keeksid, muffinid ja küpsetised/ Koogid/ Toidufotograafia

Kohupiima-õunakook ja sügispiknik metsas

See pealtnäha tavaline kohupiima-õunakook väärib eraldi postitust, sest selle võlu ongi lihtsus. Rustikaalselt teraline ricotta kohupiim, hapukad õunad ja aromaatne kaneel teevad sellest koogist tõeliselt mõnusa sügisese küpsetise.

Naudi kooki koduaknast vihmasabinat kuulates või mine sellega hoopis metsapiknikule ja proovi sügislehtede vahel kuuma kohvi kõrvale nagu meie Ragnega tegime! 🙂

Kohupiima-õunakook

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Valmistusaeg: 45 min Küpsetusaeg: 45 min

Koostisosad

  • Põhi:
  • 170 g võid
  • 275 g gluteenivaba jahu (või nisujahu ja kaerajahu segu)
  • 1/2 tl soola
  • 2 spl toorsuhkrut
  • 3-4 spl külma vett
  • Täidis:
  • 600 g ricotta kohupiima
  • 100 g hapukoort
  • 100 g toorsuhkrut
  • 4 muna
  • 3 keskmist õuna
  • 1 tl kaneeli

Juhised

1

Sega omavahel jahu, sool ja suhkur.

2

Näpi hulka külmad võitükid ja lisa ka vesi.

3

Sega kõik kiirelt ühtlaseks tainaks.

4

Vajadusel lisa veel vett.

5

Mätsi tainapall kilesse ja hoia 20-30 minutit külmkapis.

6

Vooderda 28 cm läbimõõduga koogivorm paberiga või määri võiga.

7

Rulli tainas ümmarguseks kettaks ja kata sellega koogivormi põhi ja ääred.

8

Kui rullida ei viitsi, siis suru tainas lihtsalt kätega vormi põhja ja äärtesse 🙂

9

Kata koogipõhi fooliumiga ja eelküpseta 200 kraadises ahjus 7 minutit.

10

Võta siis ahjust välja.

11

Tõsta ühte kaussi kohupiim, hapukoor, suhkur.

12

Vahusta ükshaaval hulka munad.

13

Puhasta ja tükelda õunad.

14

Jaota õunatükid koogipõhjale laiali.

15

Vala peale kohupiimasegu ja puista üle kaneeliga.

16

Küpseta kooki 180 kraadi juures umbes 40 minutit kuni kohupiimasegu on hüübinud ja kook kuldne.

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja seda hashtagiga #koogikontor jagada. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled! 🙂

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri