Kommid ja batoonid

Karamelli-maapähklibatoonid šokolaadis a’la Snickers

Snickers oma teada-tuntud headuses on üks nendest šokolaadibatoonidest, mis terve mu teadliku elu on nii suuremates kui ka väiksemates toidupoodides alati olemas olnud ja peaaegu alati kõigile maitsenud. Ma lihtsalt ei tea mitte kedagi, kes ei teaks Snickersit.

See maius loodi firma “Mars” poolt ja on siin ilmas juba 1930.aastast alates. Nime sai Snickers endale Frank Marsi perekonna lemmiku hobuse järgi.

Originaalne Snickers koosneb karamellist, valgest nougatist ja maapähklitest ning see kõik on kaetud piimašokolaadiga.


Siin on aga minu versioon kuulsast Snickersist

Need on karamelliselt magusad ja maapähklikreemiselt soolakad krõpsuvate küpsise ja pähklitükkidega ning kogu see kupatus pistetud tumedasse šokolaadi. Karamellise keedetud kondenspiima kasutamine selles retseptis teeb batoonikeste valmistamise lihtsaks ja mugavaks!

Sa lihtsalt pead neid saama!

17-18 tk

Vaja läheb:

190 g (1 tops) JAANI keedetud kondenspiima
125 g maapähklivõid
125 g soolatud maapähkleid
100 g Digestive küpsiseid

Katmiseks:

200 g tumedat või piimašokolaadi
soolapähklipuru

Haki soolapähklid suure noaga veidi peenemaks puruks. Murenda küpsised kaussi, jäta nii suuremaid kui väiksemaid tükki. Lisa küpsiste hulka pähklipuru, keedetud kondenspiim ja maapähklivõi. Sega kõik ühtlaseks. Vormi käte vahel paraja suurusega batoonikesed ja lase 15-20 minutit külmas olla. Sulata šokolaad vesivannis ja kata batoonid sulašokolaadiga. Puista peale veidi pähklipuru ja lase siis šokolaadil külmas tahkuda.

 

 

 

Ma tean, et Sa tahaksid praegu ühte ampsu.. või kahte!

 

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri