Koogid/ Toorkoogid ja vegan maiustused

Maasika-juustukook (vegan)

Maasikad sobivad pea iga koogi sisse. Seekord meisterdasin ühe taimse juustukoogi, kuhu lisaks klassikalisele india pähkli massile lisasin juurde ka tofut, mis teeb koogi kergemaks ja mahlasemaks. Serveeri seda kooki rohke maasika-mündikastmega ja paku kõige kallimatele külalistele! Ülihea!

ps! Seda kooki õpetasin valmistama ka meie eelmisel toidufotograafia ja koogikoolitusel, kus see oli üks fotogeenilisemaid modelle 🙂

Vegan maasika-juustukook

Prindi retsept
By Portsjonit: 10 Valmistusaeg: 3-4 tundi

Koostisosad

  • Põhi:
  • 10 datlit
  • 3-4 spl kookosõli
  • 3 spl toortatrajahu
  • 4 spl kaerahelbeid
  • 2 spl kookoshelbeid
  • ¼ tl soola
  • Täidis:
  • 300 g india pähkleid
  • 200 g maitsestamata tofut
  • 150 g maasikaid
  • 70 ml agaavisiirupit
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 125 ml kookospiima
  • 100 ml kookosõli
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • Katteks:
  • maasikaid, münti, laimi

Juhised

1

Põhja valmistamiseks sega omavahel kõik koostisosad ühtlaseks massiks ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja. Aseta vorm külma.

2

Täidise osa jaoks vala blenderisse veest nõrutatud pähklid, murendatud tofu, maasikad, siirup, kookospiim, -õli ja vanill. Töötle kõik ühtlaseks massiks ja vala vormi. Lase koogil vähemalt 1,5 tundi külmas seista.

3

Kastmeks surista blenderis valmis kaste maasikatest, laimimahlast ja -koorest ning mündist.

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri