Rustikaalse olemusega pehme kook, milles on tunda mesise tekstuuriga aprikoositükke. Kergelt õhetav, külm maasika-mündikaste sobib koogile ideaalselt katteks ja teeb selle mahlasemaks. Gluteenivaba kaerajahu kasutades, saad täitsa gluteenita koogi 🙂
Aprikoosikook maasika-mündikastmega
Prindi retseptKoostisosad
- 4 muna
- 125 g rafineerimata suhkrut
- 3,25 dl kaerajahu
- 80 g mandlijahu
- 75 ml õli
- 1/5 t soola
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 6-7 aprikoosi
- Kastmeks:
- 250 g maasikaid
- 5-6 mündilehte
- 1 laimi mahl
Juhised
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks ja lisa õli.
Sega omavahel kaera- ja mandlijahu, sool ja küpsetuspulber.
Sega jahusegu munavahule juurde.
Vala koogitainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (ca 20-22cm).
Poolita aprikoosid ja eemalda kivid.
Aseta aprikoosipoolikud koogile peale.
Küpseta 180 kraadises ahjus 30-40 minutit.
Lase jahtuda.
Kastmeks töötle blenderis maasikad, münt ja laimimahl ühtlaseks kreemiks.
Vala koogile katteks ja serveeri.
PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!
Kommentaare pole