Parimat magustoitu kuumal suvepäeval annab leiutada! Laimist hapukas ja mündist jahutav. Tõeliselt mõnus jahutav maius, mis on maitsev ja figuurisõbralikum altenatiiv jäätisele.
Mustsõstrasorbett mündi ja laimiga
Prindi retseptKoostisosad
- 350 g mustsõstraid
- 200 ml vett
- 150 g suhkrut
- 1 munavalge
- peotäis värsket münti
- 1 laim
Juhised
Töötle blenderis sõstrad ja vesi.
Kurna läbi peene sõela ja vala karpi.
Aseta karp umbes 2 tunniks sügavkülma ja sega iga 30 min järel kuni hakkavad tekkima jääkristallid.
Vahusta munavalged pehmete vahutippude tekkimiseni.
Lisa järk-järgult suhkur ja vahusta veel.
Sega munavalgevaht marjasegusse ja lase segul läbi külmuda.
Tõsta sorbett 30 minutit enne serveerimist külmkappi, et see veidi pehmem oleks.
Retsept ilmus ka ajakirjas Toit&Trend.
PS! Kui Sa teed seda magustoitu, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!
Kommentaare pole