Jäätised ja magustoidud

Mustsõstrasorbett mündi ja laimiga

Parimat magustoitu kuumal suvepäeval annab leiutada! Laimist hapukas ja mündist jahutav. Tõeliselt mõnus jahutav maius, mis on maitsev ja figuurisõbralikum altenatiiv jäätisele.

Mustsõstrasorbett mündi ja laimiga

Prindi retsept
By Portsjonit: 6-8 Valmistusaeg: 30 min + 3 tundi sügavkülmas

Koostisosad

  • 350 g mustsõstraid
  • 200 ml vett
  • 150 g suhkrut
  • 1 munavalge
  • peotäis värsket münti
  • 1 laim

Juhised

1

Töötle blenderis sõstrad ja vesi.

2

Kurna läbi peene sõela ja vala karpi.

3

Aseta karp umbes 2 tunniks sügavkülma ja sega iga 30 min järel kuni hakkavad tekkima jääkristallid.

4

Vahusta munavalged pehmete vahutippude tekkimiseni.

5

Lisa järk-järgult suhkur ja vahusta veel.

6

Sega munavalgevaht marjasegusse ja lase segul läbi külmuda.

7

Tõsta sorbett 30 minutit enne serveerimist külmkappi, et see veidi pehmem oleks.

Retsept ilmus ka ajakirjas Toit&Trend.

PS! Kui Sa teed seda magustoitu, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri