Koogid

Ricotta-sidrunikook

Kui nüüd päris aus olla, siis tunnen end selle aasta lõpus nagu viimseni tühjaks pigistatud sidrun. Õnnelik tühjaks pigistatud sidrun.

Nüüd jõulude ja aastavahetuse vahepeal on hea teha kokkuvõtteid ja mõelda, mille üle tasub sel aastal eriti uhke ja õnnelik olla ning milliseid eesmärke järgmisel aastal sihtida. Võimalik, et sellest “tühjaks pigistatud sidruni” tundest see kook siin inspiratsiooni saigi, sest sidrunimahla pigistasin siia päris korralikult.

Kusjuures peale pühi ja suuremaid sööminguid on see mahedamaitseline sidrunikook igati sobilik.

Kook püsib koos tänu mandljahule, seega on see ka täiesti gluteenivaba. Eriti mõnus koos tassikese kohviga. Proovi järgi ja anna mulle teada, kuidas Sulle meeldib 🙂

Ricotta-sidrunikook

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 30 min Küpsetusaeg: 50 min

Koostisosad

  • 800 g ricotta kohupiima
  • 100 ml koort (35%)
  • 4 muna
  • 125 g võid
  • 75 g rafineerimata suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti/ 2 tl vanillisuhkrut
  • 150 g mandlijahu
  • 50 g mandlilaaste
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl soola
  • 1 sidrun
  • Kate:
  • 200 g mascarpone kreemjuustu
  • 125 ml koort (35%)
  • 3 tl vanillisuhkrut
  • 2 tl sidrunikoort
  • 2 tl sidrunimahla
  • Kaunistamiseks:
  • 1 sidrun

Juhised

1

Sulata või ja jäta jahtuma.

2

Sega omavahel ricotta ja koor.

3

Lisa ricottasegule suhkur ja vahusta ükshaaval juurde munad.

4

Lisa rivitud sidrunikoor ja -mahl.

5

Sega omavahel mandlijahu, mandlilaastud, küpsetuspulber ja sool.

6

Vala ricottasegu hulka sulavõi ja seejärel jahusegu.

7

Sega kõik ühtlaseks.

8

Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi.

9

Küpseta kooki 175 kraadi juures 45-55 minutit.

10

Lase jahtuda.

11

Katte valmistamiseks vahusta omavahel kõik koostisosad kreemjaks vahuks.

12

Määri kreem jahtunud koogile ja kaunista sidruniviiludega.

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri