Siin retseptis saad ära kasutada koju seisma jäänud leiva. Tort tuleb maitselt kodune ja mahe, välimuselt täitsa uhke ja pidulik. Kui värskeid vaarikaid pole võtta, saad siin vabalt ka külmutatud marju kasutada. Varasemalt olen sarnast torti teinud ka astelpajumarjadega. Seda võid piiluda siit.
Miks mitte just selle leivatordiga oma Vabariigi aastapäeva pidulaud katta. 🙂
Retsept ilmus ka Toit&Trend jaanuar-veebruar numbris.

Kohupiima-leivatort vaarikate ja valge šokolaadiga
Prindi retseptKoostisosad
- 250 g leivapuru (u 14 viilu rukkileiba)*
- 75 g võid
- 2 spl fariinsuhkrut
- 1 tl kardemoni
- Täidis:
- 500 g ricotta kohupiima
- 200 ml vahukoort
- 300 g valget šokolaadi
- 150 g vaarikaid
- Kaunistamiseks:
- vaarikaid
- kuivatatud sinilillepuru
Juhised
Aseta leivaviilud plaadile üksteise kõrvale ja jäta 2-3 päevaks tuppa kuivama või kuivata neid ahjus
150 kraadi juures u 30 minutit.
Jahvata kuivanud leivaviilud köögikombainis ühtlaseks puruks.
Prae leivapuru koos või ja suhkruga pannil 7-8 minutit kuni leivapuru muutub mõnusalt krõbedaks. Lisa ka
kardemon ja jäta jahtuma.
Täidise jaoks vahusta kohupiim koos koorega kergelt vahtu.
Haki valge šokolaad väiksemateks tükkideks ja sulata kuumaveevannil.
Lisa sulanud šokolaad kohupiimasegu hulka ja sega kõik läbi.
Vooderda u 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.
Puista 1/3 leivapurust vormi põhja. Määri peale 1/2 kohupiimakreemist ja lisa mõned vaarikad. Tee
samamoodi järgmise kihiga. Kõige peale jääb leivapurukiht.
Kaunista kook vaarikate ja kuivatatud sinilillepuruga.

PS! Kui sa teed seda torti, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
2 kommentaari
Andra
veebruar 25, 2020 at 1:08 p.l.Nii hea kook ja retsept!
admin
veebruar 25, 2020 at 4:38 p.l.Juhuu, aitäh! Tore, et meeldis :))