Koogid

Kohupiima-leivatort vaarikate ja valge šokolaadiga

Siin retseptis saad ära kasutada koju seisma jäänud leiva. Tort tuleb maitselt kodune ja mahe, välimuselt täitsa uhke ja pidulik. Kui värskeid vaarikaid pole võtta, saad siin vabalt ka külmutatud marju kasutada. Varasemalt olen sarnast torti teinud ka astelpajumarjadega. Seda võid piiluda siit.

Miks mitte just selle leivatordiga oma Vabariigi aastapäeva pidulaud katta. 🙂

Retsept ilmus ka Toit&Trend jaanuar-veebruar numbris.

Kohupiima-leivatort vaarikate ja valge šokolaadiga

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Valmistusaeg: 1 tund + 3 tundi külmas

Koostisosad

  • 250 g leivapuru (u 14 viilu rukkileiba)*
  • 75 g võid
  • 2 spl fariinsuhkrut
  • 1 tl kardemoni
  • Täidis:
  • 500 g ricotta kohupiima
  • 200 ml vahukoort
  • 300 g valget šokolaadi
  • 150 g vaarikaid
  • Kaunistamiseks:
  • vaarikaid
  • kuivatatud sinilillepuru

Juhised

1

Aseta leivaviilud plaadile üksteise kõrvale ja jäta 2-3 päevaks tuppa kuivama või kuivata neid ahjus

2

150 kraadi juures u 30 minutit.

3

Jahvata kuivanud leivaviilud köögikombainis ühtlaseks puruks.

4

Prae leivapuru koos või ja suhkruga pannil 7-8 minutit kuni leivapuru muutub mõnusalt krõbedaks. Lisa ka

5

kardemon ja jäta jahtuma.

6

Täidise jaoks vahusta kohupiim koos koorega kergelt vahtu.

7

Haki valge šokolaad väiksemateks tükkideks ja sulata kuumaveevannil.

8

Lisa sulanud šokolaad kohupiimasegu hulka ja sega kõik läbi.

9

Vooderda u 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.

10

Puista 1/3 leivapurust vormi põhja. Määri peale 1/2 kohupiimakreemist ja lisa mõned vaarikad. Tee

11

samamoodi järgmise kihiga. Kõige peale jääb leivapurukiht.

12

Kaunista kook vaarikate ja kuivatatud sinilillepuruga.

PS! Kui sa teed seda torti, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Andra
    veebruar 25, 2020 at 1:08 p.l.

    Nii hea kook ja retsept!

    • Reply
      admin
      veebruar 25, 2020 at 4:38 p.l.

      Juhuu, aitäh! Tore, et meeldis :))

    Kommenteeri