Koogid

Suvine šokolaadi-juustukook

Tõeline suvi on lõpuks käes, need juunikuu ilmad on ju olnud uskumatult ilusad! Tänu soojendavale päikesele on mul energiat palju-palju rohkem, kui seda oli mõni kuu tagasi. Usun, et samastud minuga 🙂

Suvised ilmad nõuavad marjaseid ja lihtsaid kooke! Sarnast šokolaadi- ja juustukoogikihilist kooki olen siin blogis varemgi jaganud, kuid seekord natuke teistmoodi. Siin sulandub kokku magusmõrkjas šokolaad ja mahedalt vanilline toorjuust. Kõike tasakaalustab magushapukas murel, mille võid välja vahetada ka mõne muu marjaga. Retseptis kasutasin gluteenivaba jahu, kuid kui sul seda ei juhtu olema, siis kasuta tavalist nisujahu. Mõlemat pidi saab mõnus!

Seekord sai kook pisut erilisemas kohas ülespildistatud. Leidsime koos Ragnega Pärnus ühe imelise lupiinipõllu, kuhu meie koogid hästi sobisid 🙂

Suvine šokolaadi-juustukook

Prindi retsept
By Portsjonit: 6-7 Valmistusaeg: 30 min Küpsetusaeg: 40-45 min

Koostisosad

  • Šokolaadikoogikiht:
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 100 g võid
  • 80 g kookospalmisuhkrut või rafineerimata suhkrut
  • 2 muna
  • 2 spl gluteenivaba jahu (Schär Mix) või nisujahu
  • 1/4 tl soola
  • Juustukoogikiht:
  • 300 g maitsestamata toorjuustu
  • 30 g rafineerimata suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 2 muna
  • 2 spl gluteenivaba jahu (Schär Mix) või nisujahu

Juhised

1

Keera ahi 175 kraadi juurde soojenema.

2

Murra šokolaad tükkideks ja aseta koos võitükkidega väiksesse potti. Kuumuta madalal tulel kuni šokolaadi-võisegu on sulanud.

3

Tõsta tulelt eemale ja sega hulka suhkur. Lase jahtuda 5-10 minutit.

4

Vahusta nüüd šokolaadisegu hulka munad.

5

Lisa ka jahu ja sool. Sega kõik kokku ja vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (18 cm).

6

Aseta šokolaadikoogikiht 10 minutiks ahju küpsema.

7

Samal ajal valmista juustukoogikiht. Selleks vahusta toasooja toorjuustu sisse suhkrud ja munad. Lõpuks lisa ka jahu.

8

Vala juustukoogikiht šokolaadikoogikihile peale. Küpseta kooki veel 30-35 minutit.

9

Kook peaks jääma veel pealt kergelt võbelema, nii jääb see seest mõnusalt niiske ja mahlane.

10

Jahuta kook ja kata siis marjadega!

Pildistas Ragne Värk

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri