Koogid

Kookose-riisipudingukook

Uh! See kook on nüüd küll üks suur-suur ahvatlusetipp! Kreemjas riisipuding krõbedal küpsisepõhjal, millele lisavad iseloomu hapud vaarikad & magus šokolaad. Viimasel ajal isutab mind kookos veidi rohkem kui muidu. Seepärast segasin riisipudrule seltsi ka mahedat kookoskreemi.

Selles koogis tekkis mõnus sümbioos imeheast maitsekombinatsioonist ja erilisest riisipudingu tekstuurist, mida soovitan sul ka kindlasti proovida.

Kookose-riisipudingukook vaarikatega

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 3-4 tundi

Koostisosad

  • Põhi:
  • 175 g Digestive küpsiseid
  • 90 g võid
  • Täidis:
  • 500 g riisiputru*
  • 250 ml kookoskreemi (kasutasin Santa Maria tetrapakis rammusat kookoskreemi)
  • 3,5 spl roosuhkrut (lisa soovi korral rohkem)
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 1 spl (15 g) pulberželatiini + 4 spl külma vett
  • 2 peotäit vaarikaid (kasutasin külmutatud)
  • 50 g šokolaadi + 30 ml kookospiima (kasutasin Santa Maria 250 ml tetrapakis kookospiima)
  • Kate:
  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 75 ml kookospiima
  • värskeid vaarikaid
  • kookoshelbeid

Juhised

1

Sulata või. Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja aseta vorm külma.

2

Kuumuta 30 ml kookospiima ja haktud šokolaad kuni saad šokolaadikreemi.

3

Nirista šokolaadikreem küpsispõhjale ühtlaselt laiali. Võid nüüd vormi tagasi külma pista.

4

Täidise tegemiseks vala kookoskreem, suhkur ja vanill mikserdamisnõusse ja vahusta umbes 20 sekundit.

5

Lisa jahtunud riisipuder ja sega läbi.

6

Paisuta želatiin külmas vees u 3 min ja sulata siis madalal kuumusel pidevalt segades. Lase paar minutit jahtuda.

7

Nirista želatiinisegu peene joana täidisesegu sisse samal ajal aeglaselt vahustades.

8

Sega kõik korralikult läbi.

9

Jaota kõigepealt 2 peotäit vaarikaid koogipõhjale laiali ja vala selle peale riisipudingusegu.

10

Hoia kooki umbes 2,5-3 tundi külmas kuni on tardunud.

11

Kuumuta kookospiim ja sega sinna sisse hakitud šokolaaditükid. Sega kuni šokolaad on sulanud. Vala šokolaadikreem koogile katteks ja hoia veel umbes 20 min külmkapis.

12

Kaunista kook vaarikate ja kookoshelvestega.

13

Mm! (:

Notes

Keeda puder pudruriisist ja veest. Kogused umbes sellised: 1,5 klaasi riisi + 3,5 klaasi vett.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

5 kommentaari

  • Reply
    Liis
    märts 16, 2021 at 7:05 p.l.

    Hei!
    Kuna želatiin on ka loomset päritolu, siis kas Sa oskaksid vegan-versiooni jaoks retsepti autorina ehk kõige paremini soovitada, mis vahekorras siin võiks selle agar-agari vastu vahetada? 🙂 Aitäh!

    • Reply
      admin
      märts 17, 2021 at 2:54 p.l.

      Hei, Liis!
      Aitäh tähelepanu juhtimast, tõepoolest veganversiooni jaoks oleks tarvis ka želatiin välja vahetada.
      Soovitan sel juhul riisipuder + kookoskreem + vesi (u 1 dl) + suhkur + 1 tl agar-agarit kuumutada potis paar minutit, natuke jahtuda lasta ja siis põhjale valada. Usun, et nii peaks toimima, aga kuna ma seda ise pole agar-agariga läbi katsetanud, siis ei saa garantiid anda 🙂

      Tervitades
      Merilin

      • Reply
        liis
        märts 17, 2021 at 3:31 p.l.

        Merilin, suur aitäh Sulle! Mul on kavas sel nädalavahetusel üheks sündmuseks just seda valmistada ja mul on vaja justnimelt gluteenivaba ja loomsete ainete vaba varianti, nii et saan anda siis peagi siinsamas kommentaarides märku, kuidas toimis! 😉

        • Reply
          Liis
          märts 22, 2021 at 12:39 p.l.

          Tegin ise gluteenivabad küpsised põhjaks, kasutasin taimset margariini, taimset šokolaadi, vee asemel kaerajooki ja agar-agarit täpselt Merilini näpunäidete järgi – 1tl teisendasin 2g agar-agari pulbriks – ja kook sai ideaalne, hoidis ilusti, ei olnud liiga pehme ega liiga kõvaks tardunud. 🙂 Kõik kiitsid maitset ka. Nii et suur tänu Sulle, Merilin! Sain jälle oma külakostiks viidavate kookide latti kõrgemale nihutada! 😛

          • admin
            märts 22, 2021 at 5:24 p.l.

            Hei, Liis!
            Suur aitäh Sulle tagasiside eest. Mul on nii hea meel, et kõik õnnestus ja kooki saab nautida ka taimse versioonina :))

    Kommenteeri