Jäätised ja magustoidud

Maasikajäätis beseetükkidega

Oh, kuidas nendel mõnusalt soojadel ilmadel isutab jätsi järele! Sellele jahutavale maasikajäätisele lisab kergelt hapukat mekki sidrunimahl ja -koor. Põnevaks lisandiks leiad jäätise seest ka beseetükid, samas võid need soovi korral välja jätta! See jäts on üks ülilihtne ja kiire viis, kuidas suvisel aiapeol sõpru kostitada 🙂

Pista jäätisepallid vahvlikoonuse sisse või serveeri magustoidukausis- mõlemat pidi isuäratav!

Retsept ilmus ka ajakirjas Toit & Trend.

Maasika-sidrunijäätis beseetükkidega

Prindi retsept
By Portsjonit: ca 1,2 liitrit Valmistusaeg: 30 min + 5 tundi külmas

Koostisosad

  • 500 g kondenspiima suhkruga
  • 600 ml vahukoort
  • 2 suurt ja mahlast sidrunit
  • 200 g maasikaid
  • 50 g beseeküpsiseid*

Juhised

1

Vahusta koor pehmete vahutippude tekkimiseni (ära vahusta koort kõvaks vahuks!).

2

Lisa kondenspiim ja vahusta uuesti mõni minut.

3

Nüüd lisa riivitud sidrunikoor ja -mahl. Vahusta jälle 2-3 minutit kuni saad koheva ja ühtlase vahu.

4

Lisa nüüd maasikapüree ja beseetükid, sega kergelt läbi.

5

Jäätisesegu võiks jääda natuke ebaühtlane ja siiruviiruline.

6

Vala nüüd jäätisesegu sobivasse kaussi ja hoia 5-6 tundi sügavkülmas.

7

Serveeri jäätist väikses kausis või hoopis vahvlitopsis. Puista peale beseepuru ja maasikaid.

PS! Kui sa teed seda jätsi, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri