Oh, kuidas nendel mõnusalt soojadel ilmadel isutab jätsi järele! Sellele jahutavale maasikajäätisele lisab kergelt hapukat mekki sidrunimahl ja -koor. Põnevaks lisandiks leiad jäätise seest ka beseetükid, samas võid need soovi korral välja jätta! See jäts on üks ülilihtne ja kiire viis, kuidas suvisel aiapeol sõpru kostitada 🙂
Pista jäätisepallid vahvlikoonuse sisse või serveeri magustoidukausis- mõlemat pidi isuäratav!
Retsept ilmus ka ajakirjas Toit & Trend.
Maasika-sidrunijäätis beseetükkidega
Prindi retseptKoostisosad
- 500 g kondenspiima suhkruga
- 600 ml vahukoort
- 2 suurt ja mahlast sidrunit
- 200 g maasikaid
- 50 g beseeküpsiseid*
Juhised
Vahusta koor pehmete vahutippude tekkimiseni (ära vahusta koort kõvaks vahuks!).
Lisa kondenspiim ja vahusta uuesti mõni minut.
Nüüd lisa riivitud sidrunikoor ja -mahl. Vahusta jälle 2-3 minutit kuni saad koheva ja ühtlase vahu.
Lisa nüüd maasikapüree ja beseetükid, sega kergelt läbi.
Jäätisesegu võiks jääda natuke ebaühtlane ja siiruviiruline.
Vala nüüd jäätisesegu sobivasse kaussi ja hoia 5-6 tundi sügavkülmas.
Serveeri jäätist väikses kausis või hoopis vahvlitopsis. Puista peale beseepuru ja maasikaid.
PS! Kui sa teed seda jätsi, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole