Mmm! Neid lihtsaid ja koduseid kohupiimasõrnikuid meeldib mulle valmistada kõige rohkem maakodu köögis ja just suvel. Võlu seisneb selles, et siis saab enne sööma asumist aias tiiru teha ja kausitäie värskeid marju sõrnikute serveerimiseks korjata.
Talvisemal ajal serveerin soojad kohupiimasõrnikud hoopis külma jäätisepalli või hapukoore seltsis!
Kohupiimasõrnikud
Prindi retseptKoostisosad
- 200 g pakikohupiima (või ricotta)
- 1 muna
- 1 spl jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1/4 tl soola
- praadimiseks võid
Juhised
1
Sega omavahel kohupiim, muna ja suhkur.
2
Teises kausis sega omavahel kuivained.
3
Lisa jahusegu kohupiimasegule.
4
Hoia sõrnikutainast 15 min külmkapis, et tainas pisut paksemaks läheks.
5
Prae väikesed sõrnikud kuumal võiga kaetud pannil mõlemalt poolt u 2 min.
6
Serveeri marjadega!
PS! Kui sa teed neid sõrnikuid, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole