Koogid

Mahlane porgandi-puuviljakook

Viimasel ajal olen leiutanud kooke, kus valge suhkru asemel olen kasutanud sellele tervislikumaid alternatiive. Lisaks rafineerimata suhkrule, meele, steeviale jne, on hea variant kasutada magustamiseks ka lihtsalt puuvilju ja marju. Kasutada saab neid nii kuivatatult kui ka värskena. 
Porgandi-puuviljakoogi teevad magusaks
eelkõige datlid ja rosinad. Kook jääb maitsvalt mahlane ja mõnusalt pähkline,
mille peal mascarponekreem pole tegelikult üldsegi kohustuslik. Samahästi võid
kreemi täiesti ära jätta ja nautida patuvaba kooki kasvõi mitu tükki järjest.
Seekord on
koogis kasutatud tatra- ja riisijahu. Tatrajahu toob küpsetisesse pähklist
mekki ja tekstuuri ning riisijahu tasakaalustab seda rustikaalsust oma pehmema
maitse ja peenema struktuuriga.
Kogus: 10-le maiasmokale
Vaja läheb:
4 porgandit
1 õun
1 apelsin
80 g datleid
75 g
rosinaid
80 g india
pähkleid/kreeka pähkleid/metspähkleid
3 muna
60 ml
kookosõli
85 g
tatrajahu
75 g
riisijahu
1 tl kaneeli
0,5 tl
kardemoni
0,5 tl
jahvatatud muskaatpähklit
0,5 tl soola
Kreem:
150 g
vahukoort
200 g
mascarpone kreemjuustu
1,5 spl
rafineerimata suhkrut
0,5 tl
vanilje-/mandliekstrakti
Serveerimiseks:
25 g röstitud
india pähkleid
kookoshelbeid
porgandiribasid
põldmarju
Tee nii:
Koori
porgandid ja õun. Riivi mõlemad peene riiviga. Pane riivitud porgandid ja õun
köögikombaini, lisa apelsinilt riivitud koor ja mahl, pähklid, datlid, rosinad,
munad ja kookosõli. Püreesta kõiki koostisosi koos kuni saad ühtlase ja kreemja
massi.
Sega
omavahel mõlemad jahu ja lisa maitseaineid. Lisa kuivained puuviljamassi sisse
ja sega kuni tainas on ühtlane. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud
lahtikäivasse koogivormi (21-22cm).
Küpseta 160
kraadises ahjus 1 tund. Lase koogil täielikult jahtuda ja lõika siis kaheks
kihiks.
Kreemi
valmistamiseks vahusta koor koos mascarpone, suhkru ja ekstraktiga paksuks
kreemiks.
Aseta 1 kiht
porgandikoogist koogialusele. Määri ½ kreemist selle peale ühtlaselt laiali.
Tõsta peale teine kiht ja kata ülejäänud kreemiga. Tõmba köögiviljakoorijaga
porgandist peenikesed ribad. Kaunista kook röstitud pähklite*, kookoshelveste,
porgandiribade ja põldmarjadega.
*Pähklite
röstimiseks vala pähklid küpsetusplaadile ja rösti neid 180 kraadises ahjus 7-8
minutit. Lase enne koogile puistamist jahtuda.
PS!
Kui Sa teed selle retsepti järgi, siis ära unusta pilti teha ja
#koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri