Jällegi üks lihtne, kuid ülimaitsev toorkook, millele seekord lisab särtsu hapu sidrun. Sel korral katsetasin koogipõhjas toortatart, mis andis sinna meeldivalt teralist tekstuuri juurde. Kuna põhi sai minu arvates väga mõnus, siis järgmisel korral teen põhjaosa isegi paksema. Ja need pisikesed mustad vaniljetäpid- neid meeldib mulle koogi sisse kohe ohtralt segada!
See päikseliselt kollane sidrun koogi peal toob kevadise päikese välja!
Sidruni-vanilje toorkook
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 50 g toortatart
- 3 spl toortatrajahu
- 6 värsket datlit (või 8 kuivatatud)
- 2 spl kookosõli
- näuotsatäis soola
- Täidis:
- 350 g india pähkleid
- 2 sidrunit
- 60 ml agaavisiirupit
- 200 ml kreemjat kookospiima
- 80 ml kookosõli
- 1 tl vaniljepastat/ 3/4 tl vaniljekauna seemneid
- 0,5 tl kurkumit
- näpuotsatäis soola
- Kaunistamiseks:
- sidrun
- rosmariinioksi
Juhised
Alusta sellest, et pane eelmisel õhtul ühte kaussi india pähklid ja teise kaussi toortatar vette likku, et need saaksid paisuda ja pehmemaks minna.
Järgmisel päeval alusta põhja valmistamisest. Selle jaoks haki pehmed datlid pisikesteks tükkideks. Kui datlid on liiga kuivad ja kõvad, siis leota neid eelnevalt 10 minutit soojas vees, et need pehmeneksid. Sega datlite hulka paisunud toortatar, toortatrajahu, sool ja kookosõli. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (ca 20 cm) põhja. Aseta vorm külma.
Täidise valmistamiseks purusta blenderis veest nõrutatud pähklid, kookospiim, agaavisiirup, 1 sidruni peenelt riivitud koor ning 1,5 sidruni mahl, kurkum ja sool ühtlaseks kreemiks. Sulata madalal kuumusel kookosõli ja lisa ka see. Kui segu on kreemjaks ja siidiseks blenderdatud, siis vala see koogipõhjale.
Aseta kook sügavkülma tahkuma. Selleks kulub 3-4 tundi.
Eemalda kook vormist ja kaunista sidruniviilude ja rosmariiniokstega.
♡♡♡
PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!
1 kommentaar
kodulehe tegemine
märts 13, 2018 at 10:02 e.l.Hea blogi!