Sügis on parim aeg puu otsas valminud viljad isuäratavaks magustoiduks teha. Need ahjus küpsenud soojad ahjuõunad kaneeli ja karamellikastmega panevad südamed sulama!
PS! See retsept võitis ka oktoobrikuu Nipiraamatu lugejaauhinna! Juhhei! 🙂
Kogus: neljale
Vaja läheb:
4 õuna
Täidis:
50 g täistera kaerahelbeid
1/2 topsi Jaani karamellikondenspiima
2 spl vahukoort
2 spl sidrunimahla
Karamellikaste:
1/2 topsi Jaani karamellikondenspiima
3 spl vahukoort
Serveerimiseks:
vahukoort
kaneeli
münti
Puhasta õunad ja urgitse väikese noa otsaga südamikud välja. Sega omavahel kaerahelbed, sidrunimahl, karamellikondenspiim, vahukoor ja kaneel. Täida õunad kaerahelbe-kondenspiimaseguga. Aseta need siis küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 175 kraadises ahjus 30 minutit kuni õunad on juba kergelt pruunikad ja pehmed.
Õunte ahjus küpsemise ajal valmista karamellikaste. Selle jaoks sega koor ja karamellikondenspiim ja kuumuta madalal tulel kuni saad ühtlase kastme.
Serveeri kuumad ahjuõunad vahustatud koore, karamellikastme, kaneeli ja mündioksaga!
Söö kohe! 🙂
PS! Kui Sa teed seda magustoitu, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!
2 kommentaari
rebane
september 30, 2015 at 4:14 p.l.Ah kui kaunis! Ahjuõunad on lemmikud ja kaerahelbed on lemmikud ja kondenspiim on lemmik. Kui need kolm kokku panna, peab lihtsalt midagi imelist välja tulema! 🙂
Merilin Siimpoeg
oktoober 1, 2015 at 10:31 e.l.Aitäh! See kooslus on kindlasti proovimist väärt! 😉