Soolane

Kanamaksapasteet anšoovisega

Minu lapsepõlve jõululaualt ei puudunud kunagi vanaema valmistatud kodune maksapasteet. Vanaema tegi seda eriliselt hästi, seal oli nii sea- kui veisemaksa, pekist sealiha, porgandit ja rohkelt sibulat. Mesi, konjak ja mõni muu salajane komponent olid ka kindlasti sisse segatud. Pasteeti tegi ta korraga päris palju, ikka nii, et kuskil 10 purgikest täidetud sai. Nii sai ta purgikesed kõikidele lastelegi kaasa anda. Igal juhul on mul sellest vanaema pasteediteost väga soe mälestus jäänud!

Mina olen pasteeti teinud siiani veidi lihtsamal viisil. Enamasti kanamaksast. Nii ka seekord. Veidi erinevaid maitsvaid pasteedikooslusi otsides, avastasin, et anšoovis võiks kanamaksaga mõnusalt kokku sobida. Nii ma siis kombineerisin natuke vanaema salajasi komponente, anšoovise ja hõrgu kanamaksa. Anšoovis teeb pasteedi mõnusalt soolaseks, niiet ole soola lisamisega pigem ettevaatlik. Kokku sai üks imehea kreemjas pasteet, mis jõululauale võiks sobida.

Kanamaksapasteet anšoovisega

Prindi retsept
By Portsjonit: 3 väikest purgikest

Koostisosad

  • 500 g broilerimaksa (sulata, kui on sügavkülmutatud)
  • 50 g võid
  • 2 suuremat sibulat
  • 5 küüslauguküünt
  • 2 sl värskeid tüümianilehti
  • 1 pisike keedetud porgand
  • 4 sl konjakit
  • 2 tl mett
  • 6-7 anšoovisefileed
  • 100 ml rõõska koort (35 %)
  • musta pipart
  • soola
  • Kate:
  • 50 g võid

Juhised

1

Koori ja haki sibul ning küüslauk. Kuumuta pannil või. Lisa sibul ja küüslauk ning prae 5-6 min.

2

Puhasta maks suurematest kelmetest. Tükelda ja lisa koos tüümianiga pannile. Prae umbes 5-6 min või seni kuni maks on väljast pruunikas, aga seest veel kergelt roosa.

3

Lase praetud segul jahtuda ja tõsta siis köögikombaini või kannmikserisse. Lisa anšoovised, keedetud pordanditükid, konjak, mesi ja koor. Töötle kõik kreemiks. Maitse ja lisa maitse järgi soola ning pipart.

4

Jaga pasteet väikestesse purkidesse.

5

Sulata potis või. Eemalda lusikaga valge vaht, mis või peale tekkis. Vala sulavõi purkidesse pasteedile peale.

6

Säilita külmkapis.

PS! Kui sa teed seda pasteeti, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri