Muu

Banoffee kook

Banofee kook on Inglismaa päritoluga magusroog, mis sisaldab banaane, vahukoort ja keedetud kondenspiima ehk toffee-d. Nimi tulebki banaani ja toffee kooslusest. Algretseptis on põhjaks kasutatud muretaigent, kuid väga hästi sobivad ka purustatud küpsised ja või. Ainult vahukoore asemel kasutasin mina segu vahukoorest ja kohupiimast.
Ter-jeeee sünnipäevakook!

 

Vaja läheb:
220 g Digestive küpsiseid
100 g võid
3 banaani
1 purk keedetud kondenspiima suhkruga
2 dl vahukoort
2 spl suhkrut
250 g ricotta kohupiimakreemi
75 g Snickers šokolaadi

Sega purustatud küpsised sulavõiga ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Aseta pooleks tunniks külma.

Koori ja viiluta banaanid küpsisepõhjale. Soojenda keedetud kondenspiima väikeses potis, et see vedelamaks läheks (võid lisada törtsu piima) ja määri siis banaaniviilude peale. Vahusta koor suhkruga ja sega kohupiimaga. Määri ühtlaselt koogile. Kõige tipuks pudista peale Snickersi puru. Hoia paar tundi külmas ja maiusta!

Sulle võivad veel meeldida

4 kommentaari

  • Reply
    Anonymous
    november 20, 2014 at 8:34 e.l.

    Hei! Aitäh retsepti eest! Alustasin äsja selle koogi valmistamisega. 🙂 Aga kuidas purustatud küpsiste puru äärte külge jääb? Mul ei tahtnud jääda 🙁

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      november 20, 2014 at 3:02 p.l.

      Hei! Peaks ikka äärtele ka jääma. Proovi järgmisel korral natuke rohkem võid panna, et niiskem puru jääks 🙂 Aga väga kõrged ääred polegi olulised, peaasi et mingi madalgi äär tekiks, et kook pärast ilusti vormi hoiaks!

  • Reply
    Anete
    märts 28, 2019 at 10:59 e.l.

    Hei!
    Kui suurt vormi kasutasid? 🙂

    • Reply
      admin
      märts 28, 2019 at 11:06 e.l.

      Hei-hei

      Siin oli 22 cm läbimõõduga vorm 🙂

      Merilin

    Kommenteeri