Küpsised

Pehmed mandli-pistaatsiaküpsised

Mandli-pistaatsiaküpsised on pehmed ja maitsvad.
Need on paleo toitumisviisi järgi küpsetatud ehk gluteeni- ja laktoosivabad
maiused. 
Küpsistes kasutatud mandlijahu on kõrge
toitaineväärtusega
, sisaldades kümme korda rohkem kaltsiumit ja magneesiumit
kui nisujahu. Lisaks on mandlijahul mõnusalt aromaatne ja natuke magus maitse,
mis teeb küpsetised mahlaseks ja maitsvaks. Röstitud pistaatsiapähklid jäävad
küpsistes toredalt rohelised.
Tänu magusale banaanile pole vaja küpsisetainale
palju suhkrut lisada, sest banaan teeb suhkru eest töö ära!

 

Vaja läheb:

150 g mandlijahu
50 g mandliaaste
30 g pistaatsiapähklid (kooritud, ilma soolata)
1,5 tl küpsetuspulbrit
¼ tl soola
1 muna
3 spl kookospalmi suhkrut
½ banaani (60 g)
35 g kookosõli
½ tl mandliekstrakti (soovi korral)

Tee
nii:
Alusta pistaatsiapähklite röstimisest. Selle jaoks
kuumuta 4-5 minutit kuival pannil terveid pistaatsiapähkleid neid aeg-ajalt
segades. Haki need siis väiksemateks tükkideks.
Sega omavahel mandlijahu, mandlilaastud, hakitud
pistaatsiapähklid, sool ja küpsetuspulber. 
Püreesta banaan või haki kahvliga sodiks. Vahusta
muna suhkruga, lisa banaanipüree, kookosõli ja mandliekstrakt. Lisa nüüd
kuivained teiste ainete hulka ja sega kõik ühtlaseks massiks. 
Tõsta nüüd lusika abil küpsetuspaberiga kaetud
ahjuplaadile väikesed tainaportsud. Küpseta 180 kraadi juures 8-10 minutit.

 

PS!
Kui Sa teed neid küpsiseid, siis ära unusta pilti teha ja
#koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled! Instagramis näen Sinu pilti vaid siis, kui Su konto on “avalik”, mitte “privaatne” 🙂

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri