Keeksid, muffinid ja küpsetised

Pähklivõi-šokolaadi koogikesed

Pärastlõunase kohvi kõrvale tahan alati ampsu magusat.. ja kuna olen hetkel vist veidi sõltuvuses (piinlik?) maapähklivõist, siis tekib mul peas aeg-ajalt ikka mõtteid, mida head võiks sellest valmistada. Šokolaadi ja maapähklivõi kooslus on üks parimatest üldse, sest kokku saavad soolane, magus ja krõmpsuv.  Jep, kui sulle meeldib pähklivõi ja šokolaad, siis see maius on lihtsalt sinu jaoks loodud! Maapähkli- ja muud pähklivõid blenderdasin valmis siin postituses.

Kogus: 8 tk

Vaja läheb:

175 g röstitud kaerahelbeid
30 g röstitud ja soolatud maapähkleid
40 ml agaavisiirupit
200 g maapähklivõid
50 g kookosõli
150 ml taimset piima

Šokolaadiglasuur:

2 spl toorkakaod
75 g kookosõli
30 ml agaavisiirupit

Tee nii:

Vala blenderisse kaerahelbed, agaavisiirup, maapähklivõi, kookosõli ja piim. Töötle kõik ühtlaseks paksuks kreemiks ja sega siis hulka maapähklid. Täida saadud massiga 8 pabervormiga vooderdatud muffinipesa. Pane vorm külma. Kõige parem kui saad panna vormi sügavkülma või kui õues on miinuskraadid, siis tõsta umbes 20 minutiks õue.

Šokolaadiglasuuri jaoks soojenda kookosõli nõrgal kuumusel ja sega sisse kakao ning siirup. Vala koogikeste peale ja lase külmemas kohas šokolaadil 15 minutit tahkuda. Eemalda koogikesed vormist ja maiusta!

 

♡♡♡
PS! Kui Sa teed seda maiust, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    LG
    veebruar 20, 2018 at 8:39 p.l.

    Millal šokolaadiglasuur tuleb peale panna. Kas selle võib lihtsalt kokku segada või peab ka kuumutama?

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      veebruar 21, 2018 at 6:37 e.l.

      Kookosõli võiks eelnevalt üles soojendada ja siis kakao ning siirupi lisada 🙂

    Kommenteeri