Koogid

Pehme mustsõstrakreemikook

Seekord jagan Sinuga ühte imehead mustsõstrakreemiga kooki! Selle tekstuur on kreemjas ja pehme, veidi isegi vahukommine. Kookospiim on siin täidises mõnus lisand toorjuustule ja teeb tulemuse veelgi kreemjamaks. Talvisemaks muudavad koogi krõbedatest piparkookidest põhi ja lumekuhja meenutavad kookoslaastud koogi peal.

Hapukas Biotta mustsõstranektar ja laim ei lase koogil liiga läägeks muutuda, mistõttu sobib see kook ka neile, kes liialt magusaid kooke ei armasta. Kusjuures soovitan selle c-vitamiinist pungil mustsõstranektariga end talvisel ajal ilma koogitagi turgutada! 😉

Koogikreemi seest leiad veel hapusid mustsõstraid, et kook veelgi marjasem saaks! Igal juhul usun, et see kook võiks pretendeerida nii pühadelauale kui ka lihtsalt ilusat talvepäeva tähistama. 🙂

Retsept valmis koostöös A.Vogeliga.

A.Vogel tooted leiad siit.

Pehme mustsõstrakreemikook

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12

Koostisosad

  • Põhi:
  • 250 g krõbedaid piparkooke/küpsiseid
  • 125 g võid
  • Täidis:
  • 200 g toorjuustu
  • 150 ml kookospiima/-kreemi (nt Santa Maria väikeses tetrapakis kookoskreem)
  • 150 ml vahukoort
  • 70 g suhkrut
  • 1 tl kardemoni
  • 1 tl vanillipastat/2 tl vanillisuhkrut
  • 125 ml Biotta mustsõstranektarit
  • 6 želatiinilehte
  • 1 laim
  • 150 g mustsõstraid (sügavkülmutatud marjad sulata enne)
  • Katteks:
  • kookoslaaste
  • 75 g mustsõstraid

Juhised

1

Purusta piparkoogid või küpsised köögikombainis. Sulata või. Sega sulavõi purustatud piparkookidele ja suru saadud mass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ja äärtesse.

2

Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

3

Tõsta suuremasse kaussi toorjuust, kookospiim, vahukoor, suhkur, vanillipasta ja kardemon. Vahusta aeglasel kiirusel ühtlase tekstuuriga kreemiks (ei pea paksuks vahuks minema). Lisa ka 1/2 laimist pressitud mahl ja 2 tl peenelt riivitud koort.

4

Lase želatiinilehtedel 5 min külmas vees seista.

5

Vala potti mustsõstranektar ja kuumuta keemiseni. Tõsta siis pott kuumalt eemale. Pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega kuuma mustsõstranektari sisse. Lase paar minutit jahtuda ja vala siis peene joana kreemi sisse samal ajal aeglasel kiirusel vahustades.

6

Jaota pooled marjad piparkookidest koogipõhjale laiali ja ülejäänud sega kreemi sisse. Vala nüüd kreem koogipõhjale.

7

Lase koogil 3-4 tundi külmkapis tarduda.

8

Eemalda siis vormist ja kaunista kookoslaastude ja mustsõstardega.

9

Naudi!

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

4 kommentaari

  • Reply
    Liia
    detsember 14, 2023 at 9:15 p.l.

    Tere, kas sügavkülmutatud marju peaks ka üles sulatama?

    • Reply
      admin
      detsember 15, 2023 at 1:32 p.l.

      Hei!

      Jaa, pigem võiksid marjad olla eelnevalt sulatatud. Tänud märkamast, lisan selle retseptile juurde 🙂

      Tervitades
      Merilin

  • Reply
    Iris
    detsember 15, 2023 at 2:01 e.l.

    Kas see sobiks ka mustikatega?

    • Reply
      admin
      detsember 15, 2023 at 1:35 p.l.

      Hei!

      Jaa, ikka võid asendada mustikatega, kuid siis on koogi olemus kindlasti natuke teistmoodi. Mustsõstra hapukus sobib siia eriliselt hästi 🙂

      Tervitades
      Merilin

    Kommenteeri