Keeksid, muffinid ja küpsetised

Külluslik jõulukeeks

Selle imemaitsva ja traditsioonilise jõulukeeksi peaks valmis tegema 2 nädalat enne jõuluõhtut. Kuigi sellega võid maiustada ka juba samal päeval, siis just 2 nädala pärast (või isegi veel kauem) on see kõige maitsvam ja mahlasem. Okei, ma tean, nüüd olen juba pisut hiljaks jäänud selle retsepti postitamisega, niiet kui küpsetad selle keeksi 1 nädal enne maiustamist, siis see maitseb ka ikka päris hõrgult. Mul endal ära testitud 🙂

Hanna Odras Photography

Esimese jõulukeeksi küpsetasin sel aastal tegelikult juba oktoobri alguses, sest korraldasime novembris armsa Hannaga jõuluküpsetiste ja toidufotograafia workshopi, kuhu oli jõulukeeksist pilte vaja teha. See oli üks inspireerivamaid sündmusi sel sügisel. Aitäh kõigile osalejatele, kes te selle workshopi nii ägedaks tegite!

Kuna aga vahepeal on mul toidustuudios toimunud ürituste tõttu ja muude pildistamiste, kooli ning toimetamiste keskel nii kiire olnud, olen siia, blogisse, kahjuks kahetsusväärselt harva jõudnud. Nüüd luban, et parandan ennast ja püüan regulaarsemalt maitsvaid postitusi teha 🙂

Hanna Odras Photography

Aga nüüd asja juurde… Jõulukeeks, mis läheb ajaga järjest maitsvamaks!

Selle jõulukeeksi puhul on minu arvates üks paremaid asju see, et saad selle nii palju varem valmis teha! Ehk jõululaupäeval suures kingipakkimise ja toidu valmistamise tuhinas pole sul magusa pärast enam üldse vaja muretseda, sest tead, et rummiga maitsestatud mahlane, puuviljadest ja pähklitest pungil vürtsikas jõulukeeks on sind juba ootamas 😉

 

Külluslik jõulukeeks

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Valmistusaeg: 1,5 tundi Küpsetusaeg: 50 min

Koostisosad

  • 500 g kuivatatud puuvilju
  • 100 g pähkleid
  • 2 dl rummi/ Vana-Tallinna winter Spice likööri
  • 250 g võid
  • 4 muna
  • 150 g suhkrut
  • 200 g nisujahu
  • 80 g mandlijahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • ¼ tl soola
  • 1,5 tl piparkoogimaitseainet
  • Katteks:
  • 75 g valget šokolaadi
  • kookoshelbeid
  • jõhvikaid
  • värsket rosmariini

Juhised

1

Tükelda kuivatatud puuviljad väiksemateks tükkideks ja kalla üle rummiga.

2

Jäta ööseks või vähemalt 3-4 tunniks maitsestuma.

3

Vahusta toasoe või ja suhkur.

4

Lisa ükshaaval vahustades munad.

5

Sega omavahel jahu, piparkoogimaitseaine, sool ja küpsetuspulber.

6

Lisa kuivained võivahu hulka ja lisa ka alkoholis leotatud puuviljad ning väiksemaks hakitud pähklid.

7

Sega kõik ühtlaseks massiks.

8

Tõsta tainas võitatud keeksivormi.

9

Küpseta 175 kraadises ahjus 50-55 minutit.

10

Lase jahtuda ja eemalda vormist.

11

Mätsi jahtunud keeks fooliumi sisse ja jäta külmemasse kohta 1-2 nädalaks (hea kui temperatuur on ca 12-13 kraadi) maitsestuma.

12

Serveerimise päeval kaunista keeks.

13

Selleks sulata vesivannil valge šokolaad ja nirista keeksile katteks.

14

Puista peale kookoshelbeid, rosmariinioksi ja jõhvikaid.

Hanna Odras Photography

PS! Kui sa teed seda keeksi, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri