Soolane

Peedi- ja kõrvitsahummus

 Sügis juba piilub, õnneks pole hullu, sest tal meile nii palju rõõmsaid värve pakkuda! Punased peedid ja oranžid kõrvitsad on ühed neist!?
Eile toimus Koogikontori väliköögis väike workshop, kus fookuses olid tervislikud snäkid ja koogid.

Jagan ka siin neid mõnusaid hummuseretsepte, mida sooja seemnekaraski peale valmistasime. Karaski retsepte olen varasemalt siia juba mitmeid postitanud- proovi näiteks oodrakaraskit seemnetega, karaskit ricotta ja kanepijahuga või hoopis odraleiba sinihallitusjuustu ja õllega.

Hummus röstitud peediga
 
Vaja läheb:
röstitud peeti*
1 purk kikerherneid (240 g )
2-3 spl tahiinit ehk seesamipastat
2 küüslauguküünt
5-6 spl oliivõli
1-2 spl sidrunimahla
soola, pipart
Tee nii:
*Koori ja tükelda peet kuubikuteks ja
rösti ahjus 170 kraadi juures ca 20-25 minutit kuni see on pehme. Selle koguse jaoks läheb tarvis 2 pisemat peeti.
Pane kõik koostisosad kannmikserisse
ja mikserda ühtlaseks kreemiks. Vajadusel lisa veel oliivõli või pisut vett ja
mikserda uuesti. Säilita kinnises purgis.
 
Hummus röstitud kõrvitsaga
 
Kõrvits võiks olla kas muskaat- või pudelkõrvits, mis on oranzikama värvusega kui tavaline kõrvits, nii tuleb hummusele ilusam värv!
 
Vaja läheb:
röstitud kõrvitsat*
1 purk kikerherneid (240 g)
2-3 spl tahiinit ehk seesamipastat
2 küüslauguküünt
5-6 spl oliivõli
1-2 spl sidrunimahla
soola, pipart
Tee nii:
*Koori ja tükelda kõrvits kuubikuteks
ja rösti ahjus 170 kraadi juures ca 20-25 minutit kuni see on pehme. Selle koguse jaoks läheb tarvis 1/2 pudelkõrvitsat (umbes sama palju kui 2 pisemat peeti:))
Pane kõik koostisosad kannmikserisse
ja mikserda ühtlaseks kreemiks. Vajadusel lisa veel oliivõli või pisut vett ja
mikserda uuesti. Säilita kinnises purgis.

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri