Kommid ja batoonid

Apelsini-mooniseemnekohukesed

Mu viimase aja lemmikuim. Kas teadsid, et külma kohupiima ja šokolaadi kooslus on lihtsalt jalustrabavalt maitsev.. eriti kui seal sees on veel apelsin!! Nende kohukeste katmine šokolaadiga on küll paras „mäkerdamine“ ja tegutsema peab päris kiirelt, et kohupiim enne ära ei sulaks. Lõpptulemus on aga niivõrd hea, et see tasub enda kuhjaga ära. Ausalt.

Apelsini-mooniseemnekohukesed

Prindi retsept
By Portsjonit: 8 Valmistusaeg: 45 min + 30 min külmas

Koostisosad

  • 400 g kohupiima
  • 75 g võid
  • 75 g sulatatud juustu „Merevaik“
  • 30 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • ½ apelsini koort
  • 1 spl mooniseemneid
  • Kate:
  • 200 g tumedat šokolaadi

Juhised

1

Sega omavahel kohupiim, toasoe või, sulatatud juust, suhkrud, mooniseemned ja riivitud apelsinikoor.

2

Jaota kohupiimasegu väikestesse silikoonist muffinipesadesse (või kasuta mingeid teisi väikeseid vorme ja vooderda need eelnevalt toidukilega) ja aseta vormid umbes 45-60 minutiks sügavkülma.

3

Eemalda kohukesed vormist.

4

Sulata vesivannil šokolaad ja kata kohukesed šokolaadiga.

5

Šokolaadiga katmist on kõige parem teha nii, et tõstad kohukese koos kahvliga kiirelt šokolaadi sisse ja kohe välja. Pärast täiendad ja silud veel šokolaadiga iluvead 🙂

Retsept ilmus ka ajakirjas Toit&Trend.

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Ireen
    detsember 20, 2019 at 8:19 p.l.

    Tere! Sooviksin teha, aga kas pean ostma teralist kohupiima või kohupiimapastat?

    • Reply
      admin
      veebruar 6, 2020 at 1:11 p.l.

      Hei, Ireen! Vabandused, et mu vastus nüüd nii hilja tuleb.
      Siin võiks kasutada pigem teralist kohupiima 🙂

    Kommenteeri