Jäätised ja magustoidud

Eton mess ehk maasika-vahukoore-besee segadus

See vaid neljast komponendist koosnev magustoit on suvine klassika! Kui oled eriti laisk, osta poest juba valmiskujul beseeküpsised, siis saad magustoidu ekstra lihtsa vaevaga kokku panna.

Retsept ilmus ka ajakirjas Toit&Trend mai-juuni numbris, kust leiad veel mitu mõnusat maasikamagusat retsepti 🙂

Eton mess

Prindi retsept
By Portsjonit: 10 Valmistusaeg: 45 min Küpsetusaeg: 1 tund

Koostisosad

  • 3 munavalget
  • 150 g suhkrut
  • 400 ml vahukoort
  • 500 g maasikaid
  • mündilehti

Juhised

1

Vahusta munavalged pehmete tippude tekkimiseni.

2

Hakka järk järgult suhkrut lisama ja vahusta veel kuni saad tugeva vahu.

3

Tõsta munavalgevaht pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed beseetupsud.

4

Küpseta 110 kraadises ahjus u 1 tund.

5

Püreesta 1/3 maasikatest. Vahusta koor.

6

Jaota osad beseeküpsised serveerimisalusele ja tõsta peale kohev vahukoor.

7

Pudista peale veel beseeküpsiseid.

8

Vala nüüd peale natuke maasikapüreed ja lõika kaunistuseks ka maasikatükke.

9

Serveeri kohe!

PS! Kui sa teed seda magustoitu, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri