Jäätised ja magustoidud

Kamavaht rummise jõhvikamoosiga

Kama
röstimisel muutub selle maitse pähklisemaks ja kohupiimavahuga sobib see
ideaalselt kokku. Rummine jõhvikamoos on kui kirss tordil! Lihtne magustoit, mis sobib nii kodumaa sünnipäevaks kui ka muidu maiustamiseks! 🙂
Kogus: 5-6

Vaja läheb:
200 ml vahukoort
300 g kohupiimapastat
4 spl kama
2 spl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
Jõhvikamoos:
100 g jõhvikaid
3 spl suhkrut
2-3 spl rummi
Tee nii:
Alusta moosi valmistamisest. Selle jaoks lase jõhvikatel
koos suhkruga väikeses potis 5 minutit podiseda. Tõsta siis tulelt ja lisa
rumm. Jäta jahtuma.
Kama röstimiseks kuumuta kamajahu kuival pannil 5-6 minutit.
Sega pidevalt, et kõrbema ei läheks. Lase jahtuda.
Vahusta koor koos suhkru ja vanillisuhkruga kergelt vahtu.
Lisa siis kohupiim ja röstitud kama ning vahusta veel kuni saad paksema vahu.
Jaota kohupiimavaht tassidesse ja serveeri rummise moosiga.
PS!
Kui Sa teed selle retsepti järgi, siis ära unusta pilti teha ja
#koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri