Küpsised

Šokolaadi-maapähklivõiküpsised

Kuigi
lihavõttepühade kõige traditsioonilisem magustoit on kohupiimast pungil pasha,
siis võiks vahelduseks proovida valmistada ka miskit muud huvitavat. 
Need siin
on ühed maitsvad ja tervislikumat laadi šokolaadi-maapähklivõi küpsised, mis näevad välja justkui
„linnupesad“, kus sees on pisikesed šokolaadimunad. 
Küpsised vajavad kuumas
ahjus küpsemise asemel hoopis külmkapis tahenemist ja kaovad laualt enne kui
märgatagi oskad, sest need maitsevad nii imeliselt hästi!

Toredaid pühi! 🙂

Kogus: 9-10 tk
Vaja läheb:
150 g
peenemaid kaerahelbeid
25 g
mandlilaaste/kookoshelbeid
55 g
kookosõli
55 g
mett/agaavisiirupit
120 g
maapähklivõid
¼ tl soola
2 spl kakaod
pisikesi
šokolaadimune
Tee nii:
Sulata
madalal kuumusel väikeses potis kookosõli, mesi ja maapähklivõi kuni saad
ühtlase massi. Sega omavahel kaerahelbed, mandlilaastud, sool ja kakao. Vala
pähklivõisegu kuivainete hulka ja sega kõik ühtlaseks.
Vormi
märgade kätega (muidu jääb tainas käte külge kinni) pisikesed küpsised ja aseta
need küpsetuspaberiga kaetud alusele. Vormi küpsised nii, et need meenutaksid
linnupesa.
Hoia
küpsiseid 15 minutit sügavkülmas või 30 minutit külmkapis, et need saaksid
tahkuda.
Säti iga
küpsise keskele mõned šokolaadimunad ja serveeri!
 PS!
Kui Sa teed neid küpsiseid, siis ära unusta pilti teha ja
#koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri